SPA sekarang sedang giat menjalan peperiksaan online pada hujung tahun ini. Antara yang paling popular adalah Ujian Psikometrik. Ujian Psikometrik Online SPA ini ada 2 objektif utama;

[PERTAMA]
Nak kurangkan jumlah calon untuk ditemuduga

[KEDUA]
Nak cari calon yang sesuai untuk jawatan yang ditawarkan

… mudah cerita, hanya calon
yang ‘SUPER POSITIF’ saja
kerajaan nak untuk jawat
jawatan ini.

Calon yang banyak
negatif elok disingkirkan awal.
Kemungkinan besar bakal
menimbulkan masalah masa kerja
nanti.

Ok lah kan? Betul dah tu caranya.

Cuma apa yang kita takut,
calon yang memang ‘SUPER POSITIF’
macam ANDA termasuk dalam
penilaian ‘calon negatif’
hanya sebab anda ambil mudah
jawab soalan Ujian Psikometrik.

Sedih kan bila jadi macam
ni. Ok kami kongsikan tips
untuk anda. Jangan ambil
ringan tips simple ni!

///////
Tips Penting

Tonjolkan nilai POSITIF
anda, sembunyikan nilai
NEGATIF.

Contoh:

Merokok: NEGATIF
Benci Rokok: POSITIF

Jika anda merokok, semestinya
anda cenderung kata rokok
positif kan?

Sembunyikan kesukaan anda pada
rokok.

Contoh soalan;

>> Larangan merokok di
kedai makan sangat bagus.
(setuju/tidak setuju)

>> Perokok harus dikenakan
kompaun tak kurang RM50,000.
(setuju/tak setuju)

Jawapan nilaian positif pada
2 soalan ini adalah “SETUJU”
walaupun anda tak setuju 🙂

///////

Untuk tips penuh macam mana
nak sukses dalam perangkap
UJIAN PSIKOMETRIK 2019,
dapatkan rujukan 90+ mukasurat
ini di;


[+] https://rujukanpsikometrik.com/

Kami doakan anda tak sangkut
dalam perangkap ini.

Caiyok!